Designskolen Kolding er placeret i Danmark. Uddannelsen tilbyder Bachelor og Master uddannelser inden for mode, tekstil, industrielt design og kommunikationsdesign.


Kolding Design Skole har en stor udfordring med at få de studerende i job, når de har færdiggjort deres uddannelse. Skolen kontaktede derfor Zimplifi for at få hjælp til at svare på, hvordan de studerende kan komme i de rigtige jobs, samt hvordan designere kan opleves som værdiskabende for de virksomheder, der skal aftage dem? Det ville Zimplifi gerne hjælpe dem med. 
 

Proces

På baggrund af input fra nuværende og tidligere studerende, ansatte, virksomheder fra det private og offentlige, samt trend research af udenlandske uddannelsesinstitutioner, undersøgte Zimplifi, hvad der er designskolens udfordringer inden for beskæftigelse af nuværende og fremtidige designere. På baggrund af ideudvikling og workshops med studerende, og ansatte, blev det identificeret, hvilken brugeroplevelse, services og tiltag Designskolen Kolding skal levere og fokusere på, på tværs af uddannelsen fremadrettet.
 

Resultat

Resultatet af projektet er en vision for den fremtidige retning og målsætning for uddannelsen, samt et Karriere Lab. Resultatet indeholdt desuden et katalog over de fremtidige ydelser og services, der er relevante for de forskellige målgrupper, samt et organisatorisk fundament for Karriere Lab (services, kompetencer og struktur), samt en brugerrejse for de vigtigste kontaktpunkter for skolen og deres målgrupper. Skolen har sat yderligere fokus på implementeringen af arbejdet og sammen med Zimplifi arbejder de med coaching og fokus på samarbejde tværs af de forskellige faglige områder.


Anbefaling

Zimplifi har ledet og været involveret i hhv. udviklingen og implementeringen af Designskolen Koldings fremtidige Karriere Lab. Zimplifi – Sara Schøler Lass har ledet projektet meget professionelt og med en evne til at kombinere det forretningsorienterede med det kreative i projektet.

Tilgangen til projektet, hvor de studerende, virksomheder og de ansatte har været omdrejningspunktet for udviklingen af resultatet, har hjulpet os til at tænke på tværs af vores uddannelse og fagområder. Det har hjulpet os til at fokusere på, hvordan vi får vores fremtidige studerende i arbejde, samt hvad der kendetegner vores dna og kultur på skolen.

Zimplifi har løbende bidraget med høj faglig viden, ledelsesfokus, og med en resultatorienteret tilgang til, hvilke tiltag vi skal have fokus på fremadrettet eksternt og internt. Med brugeren i centrum af den uddannelse vi tilbyder, har vi fået synliggjort, hvor og hvordan vi skal tænke anderledes som uddannelsesinstitution if. at skabe fremtidens læringsoplevelse.

Jeg er sikker på, at resultatet vil bidrage til, at vi får flere studerende i arbejde. Jeg kan kun give Zimplifi mine bedste anbefalinger inden for projekter, der har fokus på at udvikle forretningen/uddannelsesinstitutioner via involvering af kunder og brugere i udviklingsprocesserne, samt den efterfølgende forandring, det kræver ledelsesmæssigt.

Elsebeth Gerner
Rektor Design Skolen Kolding